Legal Operations – Fortsättningskurs: att lyckas med utveckling av juridikfunktionen

Denna fortsättningskurs i Legal Operations ger en djupgående förståelse för hur juridikfunktionen kan drivas mer professionellt genom att tillämpa affärsmässiga modeller och principer. Deltagarna kommer att utforska nyckelkompetenser, fokusområden och initiativ som är centrala för att optimera och transformera juridikens verksamhet för framtiden.

Föreläsare

Kurstillfällen

Kursbeskrivning

Förväntningarna på juridikfunktionen och på jurister förändras just nu. Det drivs på av den transformation som just nu sker i verksamheter i stort. Processer och arbetssätt utvecklas och digitaliseras, organisations- och samverkansmodeller förändras och kraven på tids- och kostnadseffektivitet ökar. Verksamheten förväntar sig också en bra ”upplevelse” när de interagerar med Juridik. Juridikfunktionen förväntas bedrivas mer professionellt, med tillämpning av affärsmässiga och moderna arbetssätt (t.ex. stöd av teknologi) och kunna visa värde och resultat på liknande sätt som övriga verksamhet, och kunna underbygga beslut med data. Legal Operations är ett nytt funktionellt område inom juridikfunktionen som syftar till att arbeta strukturerat för att få till detta. Allt fler juridikteam har minst en person som på hel- eller deltid jobbar dedikerat med dessa frågor. 

Legal Operations är ett ramverk för att driva juridikfunktionen mer professionellt, med utgångspunkt i hur modeller och principer hämtade ur affärsverksamhet i stort kan appliceras också på juridiken och även juridik kan lyckas med sin transformation för framtiden. Genom denna kurs får du en förståelse för vad legal operations är för något – bakgrunden till och drivkrafterna för legal ops-rörelsen samt genomgång av de nyckelkompetenser, fokusområden och typ av initiativ man brukar arbeta med inom ramen för legal operations.

Genom denna kurs, som är en fortsättningskurs på kursen ”Grundkurs Legal Operations” får du:

Ur kursen

Fördjupning i de olika fokusområdena som är relevanta för legal operations och transformation inom juridik, t.ex. strategi för funktionen, transformationsplaner, KPIer och dashboards, utveckling av leveransmodeller och resurssättningsmodeller, processoptimering, digitalisering, datastrategi och utveckling av risk/compliance/governance-program. 

Fördjupning i hur man konkretiserar initiativ och planer, får finansiering och lyckas med implementering och förändringsledning

  • Fördjupad förståelse för hur man kan arbeta strukturerat med juridikfunktionens drift och optimering 
  • Fördjupande insikter om vilka delar av juridikfunktionen som kan behöva utvecklas och varför
  • Fördjupade insikter om hur man kan sätta fokusområden och nyckelinitiativ för verksamhetsutveckling inom juridiken
  • Mer komplett och djupare överblick över hur man t.ex. kan lyckas med digitalisering, kostnadseffektiviseringar och team- och organisationsutveckling och synliggör affärsvärdet av juridiken och bli bättre på att tala affärsverksamhetens språk
  • Tips på hur man kan bygga business case för investeringar inom detta område och lyckas med förändringsledning kring initiativen. 

Kursfakta

Målgrupp

Du som redan gått Grundkurs Legal Operations och vill fördjupa de kunskaper du fick där

Chefsjurister eller andra ledare inom juridik som redan har bra grundförståelse och kanske redan genomfört olika typer av initiativ men som vill fördjupa sin förståelse av hur man kan arbeta med juridikfunktionens optimering och utveckling och/eller är sugna på att ta arbetet till nästa nivå.

Kursprogram

09.00Registering och frukost
09.30Inledning
10.45Fika
11.00Fortsättning
12.30Lunch
13.30Fortsättning
14.45Fika
15.00Fortsättning
16.30Kursen avslutas

Fler kurser som kan vara av intresse

Tips på relaterade kurser

Bolagsstämma, inklusive klander, och aktieägares ansvar

Bolagsstämma, inklusive klander, och aktieägares ansvar

  • Nyhet

Bolagsstämmans kompetens, majoritetsregler, stämmoförfarandet i huvuddrag, klanderinstitutet, vissa minoritetsskyddsregler och aktieägares skadeståndsansvar

Inte schemalagd
Information & anmälan
Legal Operations – Grundkurs: tankesätt och angreppssätt för att utveckla juridikfunktionen

Legal Operations – Grundkurs: tankesätt och angreppssätt för att utveckla juridikfunktionen

  • Nyhet

Denna grundkurs i Legal Operations syftar till att ge deltagarna en solid förståelse för de strategiska tankesätt och praktiska metoder som behövs för att effektivisera och utveckla juridikfunktionen.

03 mar 2025
Funckens gränd 1, Stockholm
Information & anmälan
Compliance – ett stöd för att värna förtroendet för en verksamhet

Compliance – ett stöd för att värna förtroendet för en verksamhet

  • Nyhet

Allt en jurist behöver veta om compliance och regelefterlevnad

04 dec 2024
Funckens gränd 1, Stockholm
Information & anmälan