Stiftelsen Fakultetskurser grundades 1984 på Juridiska fakulteten vid Stockholms universitet och är idag en av Sveriges främsta leverantörer av juridiska utbildningar

Vi är en icke-vinstdrivande utbildningsstiftelse med ena foten i akademien och den andra i juridikens vardag. Till oss vänder sig advokater, jurister, privata företag och offentlig sektor för att uppdatera och stärka sin juridiska kompetens.

Tillsammans främjar vi svensk rättsutveckling

Som stiftelse har vi inget vinstintresse utöver ambitionen att ge vårt överskott tillbaka till akademien. Primärt sker det genom finansiering av en svensk forskartjänst vid University of Oxford i Storbritannien. Så när du väljer oss för din kompetensutveckling, stöttar du juridisk forskning och främjar den svenska rättsutvecklingen över tid.

Lär av de främsta rättsexperterna

Våra utbildningar spänner över alla rättsområden och leds av Sveriges främsta juridiska experter och föreläsare inom både akademi och praktik. Utbildningarna sker oftast i våra egna lokaler på Funckens gränd i Gamla stan i Stockholm, men kan även genomföras digitalt eller på plats hos dig. Vi erbjuder allt från färdiga utbildningspaket till skräddarsydda intensivkurser och webinarier.

Stärk din juridiska kompetens under trevliga former

Vårt mål är att erbjuda en personligare kursupplevelse där du som deltagare får tillgång till den senaste juridiska kunskapen på ett pedagogiskt och inspirerande sätt. Många av våra kursdeltagare återkommer år efter år för att fortbilda sig ytterligare, men också för möjligheten att träffa branschkollegor och skapa nya kontakter.

Alla våra kurser följer Advokatsamfundets krav och riktlinjer för professionell vidareutbildning. Läs mer om Meritmarkeringar. Kursintyg erhålls efter genomförd utbildning.

Som stiftelse ger vi tillbaka delar av vårt överskott till akademien. Det sker primärt genom delfinansiering av en svensk postdok-forskartjänst vid University of Oxford i Storbritannien