Stiftelsen Fakultetskurser grundades 1984 på Juridiska fakulteten vid Stockholms universitet och är idag en av Sveriges främsta leverantörer av juridiska utbildningar

Vi är en icke-vinstdrivande utbildningsstiftelse med ena foten i akademien och den andra i juridikens vardag. Till oss vänder sig advokater, jurister, privata företag och offentlig sektor för att uppdatera och stärka sin juridiska kompetens.

Tillsammans främjar vi svensk rättsutveckling

Som stiftelse har vi inget vinstintresse utöver ambitionen att ge vårt överskott tillbaka till akademien. Primärt sker det genom finansiering av en svensk forskartjänst vid University of Oxford i Storbritannien. Så när du väljer oss för din kompetensutveckling, stöttar du juridisk forskning och främjar den svenska rättsutvecklingen över tid.

Lär av de främsta rättsexperterna

Våra utbildningar spänner över alla rättsområden och leds av Sveriges främsta juridiska experter och föreläsare inom både akademi och praktik. Utbildningarna sker oftast i våra egna lokaler på Funckens gränd i Gamla stan i Stockholm, men kan även genomföras digitalt eller på plats hos dig. Vi erbjuder allt från färdiga utbildningspaket till skräddarsydda intensivkurser och webinarier.

Stärk din juridiska kompetens under trevliga former

Vårt mål är att erbjuda en personligare kursupplevelse där du som deltagare får tillgång till den senaste juridiska kunskapen på ett pedagogiskt och inspirerande sätt. Många av våra kursdeltagare återkommer år efter år för att fortbilda sig ytterligare, men också för möjligheten att träffa branschkollegor och skapa nya kontakter.

Alla våra kurser följer Advokatsamfundets krav och riktlinjer för professionell vidareutbildning. Läs mer om Meritmarkeringar. Kursintyg erhålls efter genomförd utbildning.

Som stiftelse ger vi tillbaka delar av vårt överskott till akademien. Det sker primärt genom delfinansiering av en svensk postdok-forskartjänst vid University of Oxford i Storbritannien

Styrelse

Fanny Gleiss Wilborg 

Styrelseordförande

Advokat 

Fanny Gleiss Wilborg är verksam som skiljedomare och är specialiserad inom processrätt, skiljeförfaranderätt och kommersiella tvister. Hon har tidigare tjänstgjort som rådman, senast som chefsrådman vid Södertörns tingsrätt.

Urban Båvestam 

Styrelseledamot

Advokat 

Urban Båvestam är delägare i Advokatfirman Lindahl där han är specialist inom aktiebolagsrätt och tvistlösning. Han biträder styrelser med löpande rådgivning och anlitas regelbundet som ordförande på bolagsstämmor i såväl noterade som icke-noterade bolag. Urban uppträder också som ombud i domstolstvister och skiljeförfaranden och anlitas regelbundet som skiljedomare.

Malen Wallén 

Styrelseledamot

Jurist

Malen Wallén är strategisk rådgivare på Försvarshögskolan, Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet/CTSS. Hon har tidigare varit föredragande i Högsta förvaltningsdomstolen, kammarrättsassessor samt utredningssekreterare på Näringsdepartementet.

Erik Ficks

Styrelseledamot

Advokat 

Erik Ficks är partner på Roschier i Stockholm där han leder firmans verksamhet inom immaterialrätt. Han är expert på tvister, avtal och andra frågor för olika immaterialrättsligt intensiva industrier.

Joel Wickman

Adjungerad styrelseledamot

Jurist och entreprenör

Joel Wickman är vd och medgrundare av den affärsjuridiska digitala plattformen Legalbuddy. Han grundade även Lawline och har tidigare arbetat inom Åklagarmyndigheten samt som digital verksamhetsutvecklare på Familjens jurist.